Recovery boots

Når du træner og presser dine muskler opstår der små skader på dine muskelfibre. Det resulterer i første omgang i træthed og ømhed, men efter en helingsperiode skabes der større og stærkere muskler. Tanken med recovery boots er at forkorte denne periode.

Via kompression øges blodcirkulationen i benene, så der bliver sendt mere ilt ud til muskler og væv. Musklerne heles hurtigere, og dermed kan du hurtigere komme videre med din træning. 

Via en række små slanger pumpes der luft ind i de ‘støvler’, som omkranser dine fødder og ben.

Først fyldes kammeret ved fødderne op med luft, derefter tillægges tryk ved læggen og så videre opad. På denne måde hjælper recovery boots venepumperne med at flytte væske mm. tilbage til hjertet.

Lymfedrænagen foregår i gentagne sekvenser, og efter kort tid med tryk på alle kamre, lettes trykket i nogle sekunder for derefter at starte forfra indtil den forudindstillede behandlingstid er gået. 

Praktisk fungerer recovery boots således, at de bruger kompression til at tvinge den venøse væske tilbage og dermed øge blodgennemstrømningen, hvilket effektivt lindrer musklerne. Recovery Boots hjælper altså din krop med at komme af med affaldsstofferne og erstatte disse med ilt og næring, så du hurtigt kan være klar igen. 

Selvom du bygger dine muskler stærkere op igen, så er det også en process, hvor dine muskler kræver pause til genopbygning. Det er den proces et par recovery boots kan speede gevaldigt op.

Gavnlige effekter, ved regelmæssig brug af recovery boots:

  • Øget blodgennemstrømningen i muskulaturen
  • Mindsker kramper og uro i benene
  • Modvirker hævet og øm muskulatur
  • Afhjælper kolde fødder
  • Afhjælper muskelspændinger
  • Afhjælper trætte ben
  • Forkorter restitutionstiden